Trendbureau Overijssel: Hoe denken jonge creatieve professionals over de toekomst van de cultuursector?

31/03/2014

Hoe denken jonge creatieve professionals in Oost Nederland over de kunst en de cultuursector? Praat je mee op 15, 16 of 28 april?

Het Trendbureau Overijssel gaat een basistoekomstverkenning kunst en cultuur opstellen en is heel benieuwd hoe jonge mensen tegen de sector aan kijken en welke kansen en mogelijkheden zij zien.

Het Trendbureau is een initiatief van de provincie Overijssel en maakt toekomstverkenningen voor (politieke) besluitvorming. Het is inhoudelijk onafhankelijk en wordt aangestuurd door een Programmaraad. Het Trendbureau is een netwerkorganisatie. Het werkt voor en samen met alle partijen die in Overijssel ge├»nteresseerd zijn. Zie verder ook de website van het Trendbureau.

De projectleiding voor de basistoekomstverkenning kunst en cultuur is neergelegd bij CityDNA.

Voor het thema kunst en cultuur vinden momenteel de eerste verkenningen plaats. Het plan is om een analyse te maken van de trends en ontwikkelingen die op de culturele sector in Overijssel afkomen. 

Bij deze verkenning willen we ook de kennis en ervaring betrekken van jonge creatieve professionals die sinds enkele jaren beroepsmatig actief zijn in de kunst en de cultuursector.

Wat betekent het om als jonge creatieve professional actief in de sector aan de slag te zijn. Hoe denk je dat de sector zich in Oost Nederland gaat ontwikkelen. Kijken jonge professionals heel anders tegen de sector aan dan professionals en beleidsmakers die al jaren in de sector actief zijn? Er wordt vanuit de overheid steeds minder geld voor kunst en cultuur beschikbaar gesteld. Maken jonge professionals zich zich daarover druk of juist helemaal niet.

Wij horen heel graag hoe jullie over de toekomst van de sector, de maatschappij en jullie eigen toekomst denken.

We gaan daarom op drie plekken met jonge creatieve professionals uit de provincie in gesprek en wel op: 15 april in Zwolle, op 16 april in Enschede en op 28 april in Deventer. Tijdstip 15.30-17.30 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

We nodigen je van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Ben je professioneel actief in de kunst en de cultuursector in Overijssel of vanuit Overijssel, niet ouder dan 30 jaar en wil je met ons meepraten? Laat het ons weten en stuur een mail naar [email protected]

 

Deel dit artikel:

Citydna. tags